Virėjo modulinė profesinio mokymo programa
Švenčionių profesinio rengimo centras
Mokymo įstaiga | Švenčionių profesinio rengimo centras |
Studijų krypties grupė | Paslaugos asmenims |
Studijų kryptis | Viešbučių ir maitinimo paslaugos |
Būtinas minimalus išsilavinimas | Pradinis išsilavinimas |
Studijų forma ir trukmė | Grupinio mokymosi - 1 (metais) |
Programos kodas | T21101303 |
Įstaigos adresas |
Programos aprašymas
Programos paskirtis – parengti kvalifikuotą virėją, kuris gebėtų, prižiūrint aukštesnės kvalifikacijos darbuotojui, parinkti maisto produktus ir žaliavas, atlikti jų pirminį apdorojimą, gaminti nesudėtingos technologijos pusgaminius ir patiekalus. Ši programa skirta tęstiniam profesiniam mokymui. Programoje numatyta 3 kvalifikaciją sudarančioms kompetencijoms įgyti skirti moduliai: Maisto produktų ir žaliavų parinkimas, pirminis jų apdorojimas; Nesudėtingos technologijos pusgaminių gaminimas; Nesudėtingos technologijos patiekalų gaminimas. Asmens įgytos kvalifikacijos vertinimo metu bus vertinamos kompetencijos: paruošti gamybai maisto produktus, gaminti nesudėtingos technologijos pusgaminius, gaminti ir patiekti nesudėtingos technologijos šaltus, karštus patiekalus, salotas. Kitų kompetencijų įgijimas vertinimas žinių ir supratimo pagrindu, baigus modulio programą. Asmenys, įgiję virėjo kvalifikaciją, galės dirbti įvairių tipų maitinimo paslaugas teikiančiose įmonėse.