Virėjo modulinė profesinio mokymo programa
Kauno maisto pramonės ir prekybos mokymo centras
| Mokymo įstaiga | Kauno maisto pramonės ir prekybos mokymo centras |
| Studijų krypties grupė | Paslaugos asmenims |
| Studijų kryptis | Viešbučių ir maitinimo paslaugos |
| Būtinas minimalus išsilavinimas | Pagrindinis išsilavinimas |
| Studijų forma ir trukmė | Grupinio mokymosi - 1 (metais) |
| Programos kodas | P32101304 |
| Įstaigos adresas |
Programos aprašymas
Programos paskirtis – parengti kvalifikuotą virėją, kuris gebėtų palaikyti tvarką virtuvėje, pasiruošti patiekalų gaminimui, gaminti ir apipavidalinti patiekalus, dirbti su dokumentais. Ši programa skirta pirminiam profesiniam mokymui. Programoje numatyta 5 kvalifikaciją sudarančioms kompetencijoms įgyti skirti moduliai: Tvarkos virtuvėje palaikymas; Pasiruošimas patiekalų gaminimui; Pusgaminių ir karštųjų patiekalų gaminimas ir jų apipavidalinimas; Salotų ir garnyrų gaminimas ir jų apipavidalinimas; Darbas su dokumentais. Taip pat – 3 pasirenkamieji moduliai: Tautinio paveldo patiekalų gaminimas; Saldžiųjų patiekalų gaminimas; BBQ ir grilio patiekalų gaminimas. Modulių programose numatomas teorinis ir praktinis mokymas. Asmens įgytos kvalifikacijos vertinimo metu bus vertinamos kompetencijos: paruošti gamybai maisto produktus, gaminti pusgaminius, gaminti ir patiekti šaltus, karštus patiekalus, salotas. Kitų kompetencijų įgijimas vertinimas žinių ir supratimo pagrindu, baigus modulio programą. Asmenys, įgiję virėjo kvalifikaciją, galės dirbti įvairių tipų maitinimo paslaugas teikiančiose įmonėse.